7 juni 2021
1-2 minuten min.

Online MBA

Een jaar lang heb ik tevergeefs geprobeerd mee te doen aan het online MBA van Quantic School of Business and Technology. Totdat ze de gratis MBA hebben geschrapt… Verrassing, toen werd ik ineens wel geselecteerd. Mogelijk dat mijn nieuwe baan bij hierbij ook heeft geholpen, een grote technische werkgever spreekt waarschijnlijk meer aan dan een klein adviesbureau.

Schrale troost is dat ik in aanmerking kwam voor een Hyperion scholarschip ter waarde van 1800 dollar. Tel daar nog het Nederlands fiscaal voordeel bovenop dat in 2021 voor het laatst kan worden toegepast en een relatief gunstige wisselkoers met de dollar… en je hebt het over een MBA van ongeveer 3500 euro netto. Nog steeds een hoop geld, maar voor een MBA van een jaar is het zeker te overzien. En het klinkt een stuk beter dan 9600 dollar waarmee wordt geadverteerd — het in รฉรฉn termijn betalen levert je nog eens 1300 dollar voordeel op.

Daarnaast kun je natuurlijk altijd proberen geld los te peuteren van je werkgever. Al is dat lastig met dollarkoers en betalingstermijnen.

Juli 2021 beginnen de eerste lessen. Ik zal later posten over hoe het bevalt.