5 februari 2021
1-2 minuten min.

Prijsvergelijkers

Jarenlang gebruik ik al prijsvergelijkers: voor energie, zorgverzekeraar en online aankopen. Maar wat blijkt uit onderzoek van Het Financieel Dagblad? Vaak kloppen die niet.

De strekking van het artikel, op basis van een steekproef, is dat prijsvergelijkers niet altijd accuraat zijn en ze zijn zelden volledig. Vermoedelijk omdat ze geen aanbrengpremie betalen aan de prijsvergelijkers. Het doel van prijsvergelijkers is niet om je zo goed mogelijk te informeren, maar om geld aan je te verdienen.

Zo ook in het geval van Simpel. Deze provider biedt gewoon de laagste prijs voor een schappelijke bel/internet-bundel, maar op de meeste vergelijkingswebsites wordt hij niet eens genoemd. Op zich prima, als je maar niet claimt dat je “volledig” bent.

Dat Simpel zich in eerste instantie misschien richt op tieners, wil natuurlijk niet zeggen dat niet iedereen hier van kan profiteren. Vooral als je sporadisch belt en internet, zie ik niet in waarom je deze bundel niet zou nemen.

Overigens is Simpel nu voor de tweede keer ingelijfd door T-Mobile. Interessant interview ook met de oprichter, die hier prima ondernemerschap heeft laten zien.

Toegegeven: Simpel is niet zo “onontdekt”: met 1 miljoen klanten is het de vierde provider van Nederland. Daarmee heeft T-Mobile er in een klap flink wat klanten bij.