4 november 2019
1-2 minuten min.

Terschelling in februari

Afgelopen februari maakte ik dronebeelden van West-Terschelling, Oosterend en nog enkele andere plekken op Terschelling. Het was een uitzonderlijk warm en zonnig weekend voor februari, we zijn zelfs nog de zee ingedoken.

Van te voren had ik me verdiept in de plekken waar je niet mocht vliegen met de drone. Maar al rondfietsend op het eiland raakte ik mentaal de precieze locaties hiervan kwijt. Zo steeg ik vrij dicht bij de helikopterlandplaats op, wat eigenlijk niet mag. Gelukkig wees iemand die de hond uitlaat mij al snel op deze fout.

Voor de veiligheid van traumahelikopters is het verboden rondom dit soort helikopterlandingsplaatsrb te vliegen. Deze valt vanaf de grond niet heel erg op en bevindt zich op een grasveld. Oriรซnteert je dus goed en neem geen onnodige risico’s.

Check vooraf de kaart: https://kadata.kadaster.nl/dronekaart/